Saradnja s Francuskom protiv kriminala
Newspic605v

Zagorka Dolovac, republički javni tužilac i direktorka Direkcije za krivične stvari i pomilovanja Ministarstva pravde Francuske Mari-Suzan le Kuau, potpisale deklaracija o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala između Srbije i Francuske.

Zajednička deklaracija o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala između Republičkog javnog tužilaštva Srbije i Direkcije za krivične stvari i pomilovanja Ministarstva pravde Francuske potpisana je u Parizu.

Deklaraciju su potpisali Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i direktorka Direkcije za krivične stvari i pomilovanja Ministarstva pravde Francuske Mari-Suzan le Kuau, saopšteno je danas iz srpskog republičkog javnog tužilaštva.

Potpisivanjem Deklaracije, koja je odmah stupila na snagu, omogućeno je unapređenje efikasne saradnje između javnih tužilaštav Srbije i Francuske na više načina.

Među njima se posebno ističe "uspostavljanje direktnih kontakata tačaka za borbu protiv organizovanog i drugih ozbiljnih oblika kriminala u tužilaštvima Srbije i Francuske".

Deklaracija je potpisana juče uz podršku Generalnog tužioca Francuske Marana, šefa Kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i pranja novca Filipa de Monžura, šefa Službe za evropske i medjunarodne poslove Ministarstva pravde Republike Francuske Erika Metrepjera.

Dolovac, koja predvodi delegacija Republičkog javnog tužilaštva, boravi u radnoj poseti pravosudnim i tužilačkim organima Francuske.

Tokom razgovara Dolovac i generalnog tužioca Francuske pri Vrhovnom kasacionom sudu Žan-Klod Marana potvrđeni su zajednički prioriteti u oblasti borbe protiv svih oblika kriminala, "a posebno organizovanog i drugih teških oblika kriminaliteta, kroz pojačanu saradnju nadležnih javnih tužilaštava dve prijateljske zemlje", ističe se u saopštenju.

Izvor: RTS - 11. 04. 2013., Datum: 11.04.2013.