Састанак Врховног јавног тужиоца са представницима Министарства правде САД
1611 M1

Врховни јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се Тимоти Ранком, америчким тужиоцем за везу у Евроџасту и Нејтаном Бруксом из Регионалне канцеларије за борбу против високотехнолошког криминала Министарства правде САД.

На састанку је констатовано да тужилаштво Србије и америчко тужилаштво остварују одличну сарадњу у конкретним предметима високотехнолошког криминала, путем координационих састанака и размене неопходних информација, постижући значајне успехе.

Врховни јавни тужилац, Загорка Доловац, истакла је значај дугогодишње подршке и сарадње коју  Министарство правде САД, кроз експертизу америчких савезних тужилаца, пружа тужилаштву Србије у јачању стручних капацитета и размени искустава, чиме су унапређени резултати у борби против криминала.

Представници Министарства правде САД навели су да ће Регионална канцеларија за борбу против високотехнолошког криминала наставити да пружа пуну подршку јавном тужилаштву Србије како у јачању стручних капацитета, тако и у борби против криминала и исказали спремност за даљу блиску сарадњу.

Извор: ВЈТ, Датум: 14.11.2023.

Последњи догађаји