Округли сто са Генералним тужилаштвом Руске Федерације

24.9.2020. године одржан је виртуелни округли сто између високих представника Републичког јавног тужилаштва и Генералног тужилаштва Руске Федерације на тему: „Заштита економских интереса државе и друштва из домена надлежности јавног тужиоца", у складу са Програмом сарадње за 2020-2022. годину.

Испред Генералног тужилаштва Руске Федерације округли сто је отворио Александар Емануелович Буксман, први заменик Генералног тужиоца, који је изразио задовољство због вишегодишње успешне и континуиране сарадње, док је уводне речи испред Републичког јавног тужилаштва дао Бранко Стаменковић, заменик Републичког јавног тужиоца и руководилац Одељења за међународну сарадњу, који се захвалио на великој подршци и одличној сарадњи са Генералним тужилаштвом Руске Федерације и изразио спремност за њен даљи наставак и унапређење.

У стручном делу округлог стола представници Генералног тужилаштва Руске Федерације представили су улогу тужилаштва у примени закона у борби против прања незаконито стечених прихода, заштити права привредних субјеката у трговини робе и услуга, као и у поступцима пред привредним судовима. Представници Републичког јавног тужилаштва говорили су о улози јавног тужилаштва у заштити економских интереса привредног система, борби против привредног криминала и поступању по привредним преступима.

Датум: 24.09.2020.

Последњи догађаји